HTC presenteert toptelefoon One M9

HTC One M9. © HTC
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Een dag voor de officiële start van het Mobile World Congress heeft HTC zijn nieuwe vlaggenschip, de One M9, voorgesteld.

Sterk design, stevige bouwkwaliteit, hoogwaardige afwerking: de in aluminium uitgevoerde en krasbestendige One M9 oogt en voelt – net als de voorganger, de One M8 – bijzonder prettig. Een revolutionair toestel kun je de M9 bezwaarlijk noemen, maar HTC slaagt er wel opnieuw in om zijn reputatie van oerdegelijke smartphonebouwer waar te maken. HTC heeft wel naar kritiek van consumenten geluisterd en spreekt voortaan wel weer openlijk over megapixels wanneer de fabrikant het over de cameralens heeft. Met 20 megapixel aan de achterkant zit dat in principe wel goed. Aan de voorkant is er wel nog plaats voor de ‘Ultrapixel’-sensor om snel selfies te kunnen nemen, zelfs bij weinig licht. De breedhoeklens moet mvlotjes meerdere personen in die ene selfie krijgen.

Personaliseren

Aan rekenkracht is er normaal gezien ook geen gebrek: daar zorgt de 64-bit Snapdragon 810 chipset met octacore-processor (4 x 2 Ghz en 4 x 1,5 Ghz) wel voor. Overigens draait de One M9 onder Android 5.0 (Lollipop), aangevuld met de Sense 7 softwarelaag van HTC zelf.

In HTC Sense kun je de telefoon nog meer personaliseren – bijvoorbeeld met aanpasbare thema’s. Het startscherm toont voortaan de meest gebruikte apps op basis van je locatie en ook BlinkFeed is weer wat intelligenter geworden. Het doel? Meer aangepast advies rond locaties in je directe omgeving. Ook de foto-editor kreeg een update, net als de fotogalerij. De One-galerij omvat nu eveneens foto’s uit Flick, Dropbox, Facebook of andere cloudplatformen: Cloudex levert de technologie hieachter. De voor de One M8 bedachte ‘smart cover’ in retrostijl Dot View krijgt overigens ook wat updates. Notificaties van populaire apps als WhatsApp, Instagram en Snapchat blijven in een oogopslag zichtbaar door de cover heen.

De HTC One M9 heeft een prijskaartje van 749 euro en komt in vier verschillende kleuren waaronder trouwens ook een opvallende roze kleur. Vanaf april zal het toestel beschikbaar zijn in ons land.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content