HTC presenteert twee nieuwe smartphones

© REUTERS

HTC heeft donderdag zijn nieuwste smartphones gepresenteerd. De U11+ is de opvolger van de U11. Daarnaast onthulden de Taiwanezen een goedkopere variant, de U11 life. De toestellen moeten het bedrijf nieuw leven inblazen.

De U11+ is kleiner dan zijn voorganger, maar heeft een groter scherm. Beide toestellen kunnen, net als de U11, worden bediend door in de zijkant te knijpen. HTC noemt dat Edge Sense. De beide toestellen draaien op Android Oreo en beschikken over de slimme hulp Google Assistant.

De U11+ is beschikbaar in twee tinten zwart en kost 799 euro. De U11 life is gemaakt in blauw en zwart en moet 349 euro kosten. Beide toestellen zijn wellicht eind deze maand in België te verkrijgen.

High Tech Computer, afgekort HTC, is opgericht in 1997. Het bracht in 2008 de eerste Android-telefoon op de markt. In die jaren werd het bedrijf een van de grotere smartphonefabrikanten in de wereld, maar daarna begon het verval. HTC heeft moeite om te concurreren met branchegenoten. Het marktaandeel zakte van ruim 10 procent naar nog geen 2 procent, de waarde van het bedrijf werd in een paar jaar tijd vier keer zo klein. In september heeft Google een deel van HTC overgenomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content