HTC toont GoPro-concurrent voor de massa

Dit is de HTC RE camera © *

HTC boort een nieuwe productmarkt aan. Onder de naam RE brengt het een eerste minicamera uit voor wie zijn avonturen makkelijk in beeld wil brengen.

Een buisje dat vlot in je hand past. Zo kunnen we de vorm van de RE camera best omschrijven. Eén knop om een opname te starten of stoppen, een andere om de slow motion (4x aan 720p) modus te selecteren. De camera is water- en stofdicht dicht tot IPX7, beschikt over een lens van 16 megapixel (video in 1080p) en heeft een microSD-slot met een kaartje van 8 GB meegeleverd. De batterij heeft een capaciteit van 820 mAh, goed voor 1 uur en 40 minuten continue HD-opname.

De RE is vanaf begin 2015 beschikbaar in vier kleuren en dit aan een richtprijs van 229 euro. Daarnaast zijn er nog accessoires beschikbaar, bijvoorbeeld om het toestel aan je fiets of kleding vast te hangen.

Zo ziet de camera van HTC er langs de onderkant uit. Onderaan zie je een micro usb-aansluiting, in het midden kan je een tripod aansluiten en langs boven kan je aan het geheugenkaartje.
Zo ziet de camera van HTC er langs de onderkant uit. Onderaan zie je een micro usb-aansluiting, in het midden kan je een tripod aansluiten en langs boven kan je aan het geheugenkaartje.© Pieterjan Van Leemputten

Zoals de meeste camera’s in dit segment heeft de RE geen scherm. Wel kan je via Bluetooth live op je smartphone de beelden bekijken. “Maar je hebt niet noodzakelijk een HTC-smartphone nodig, je kan het zelfs zonder smartphone gebruiken”, nuanceert Graham Wheeler, Director of Commercialisation Product Management bij HTC.

Met het RE-merk mikt de Taiwanese telefoonmaker op een nieuw segment. Maar Wheeler benadrukt dat ze met de camera niet mikken op de hardcore actiefanaat die zijn parachute uit een brandend vliegtuig springt om te landen op een éénwieler. Wel richt het zich op mensen die hun leven makkelijk in beeld willen brengen, maar niet het prijskaartje van een semiprofessionele GoPro willen uitgeven.

Al moeten we dat laatste wel nuanceren. Zo ligt de RE aan 229 euro lang niet in het goedkoopste segment (GoPro heeft zelf een instapmodel dat honderd euro goedkoper is). Wel moeten we na een korte hands-on toegeven dat het een vederlicht toestel (65,5 gram) is dat aangenaam in de hand ligt. Dat maakt van de RE toestel dat beter geschikt is voor leuke spontane momenten en er bovendien mooi uitziet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content