HTC-toplui aangehouden voor fraude en diefstal

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Vijf medewerkers van de Taiwanese smartphonefabrikant HTC, onder wie drie topontwerpers, zijn gearresteerd voor het stelen van bedrijfsgeheimen.

De Taiwanese politie heeft vijf medewerkers van smartphonebouwer HTC gearresteerd op verdenking van fraude en het stelen van geheime bedrijfsdocumenten. Dat schrijven meerdere Aziatische kranten.

Onder de verdachten bevinden zich drie topmedewerkers: Justin Huang (ontwerper van de HTC One-smartphone), Thomas Chien (vice-president productontwerp) en Wu Chien-Hung (hoofd van de R&D-afdeling).

Het drietal zou via een extern designbureau 333.000 dollar van HTC opgestreken hebben voor het ontwerp van de HTC One-behuizing, en het geld onderling verdeeld hebben. Bovendien werd Chien door HTC betrapt op het downloaden van documenten met betrekking tot het softwarepakket HTC Sense 6.0. Deze documenten zou hij op de koop toe verspreid hebben naar Chinese concurrenten.

De drie toplui waren naar verluidt van plan HTC te verlaten en een eigen ontwerpbureau te beginnen dat zich richt op de Chinese markt. Van daaruit zouden ze, met de gestolen HTC-documenten, aan nieuwe apparaten hebben willen werken.

Thomas Chien en Wu Chien-Hung zitten volgens de Taiwanese media nog opgesloten, terwijl de andere drie verdachten op borgtocht werden vrijgelaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content