HTC waarschuwt voor verkoopterugval tot 17%

De Taiwanese smartphonefabrikant HTC verwacht in het eerste kwartaal van 2013 zeventien procent minder omzet dan in hetzelfde kwartaal van 2012. Dat bericht nieuwsagentschap Reuters.

Met een verwachte omzet tussen 50 en 60 miljard Taiwanese dollar (1,3 tot 1,5 miljard euro) voor het eerste kwartaal van 2013 zou HTC nog gelijke tred houden met de voorgaande drie maanden. Maar in het eerste kwartaal van 2012 behaalde de Taiwanese fabrikant nog een omzet van 65 miljard Taiwanese dollar. Die verkoopterugval is te wijten aan de grotere concurrentie van Samsung, Apple, Huawei, ZTE en andere fabrikanten van mobiele telefoons.


Tijdens een conference call voor beleggers op maandag 4 februari vertelde Chang Chia-Lin, cfo van HTC, dat het bedrijf, dat zich tot nu toe voor het grootste deel van zijn inkomsten richtte op de ontwikkelde markten en in China op het midden- tot high-end-segment, nu klaar was om smartphones aan te bieden aan prijzen minder dan 1.999 Chinese yuan (240 euro), wat momenteel het goedkoopst geprijsde model is in China.


“We zullen de prijzen laten zakken, maar niet minder dan 1.000 yuan,” zei Chang. “We zien dat er nog speelruimte is bij modellen tussen 1.000 en 2.000 yuan.” HTC zou zich ook meer gaan richten op opkomende markten. Vorige maand bracht het nog een toestel uit in Myanmar. Gisteren toonde HTC’s ceo Peter Chou ook al even het nieuwe vlaggenschip: de HTC M7. De Taiwanese fabrikant verwacht veel van de nieuwe smartphone, die op 19 februari officieel wordt gepresenteerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content