HTC werkt aan eerste Wimax-telefoon

De Taiwanese fabrikant HTC zou, aldus onbevestigde internetgeruchten, later dit jaar de eerste smartphone lanceren die kan worden gebruikt op Wimax-netwerken.

De Taiwanese fabrikant HTC zou, aldus onbevestigde internetgeruchten, later dit jaar de eerste smartphone lanceren die kan worden gebruikt op Wimax-netwerken.

Voor het einde van 2008 komt de Taiwanese mobieltjesfabrikant HTC met een telefoon die Wimax ondersteunt. Dat gerucht circuleert nu op het wereldwijde web. Wimax is een technologie die ergens het midden houdt tussen umts en wifi en waarmee draadloos breedbandinternet over grote afstanden mogelijk is. Het is de eerste keer dat een mobiele telefoon wordt ontwikkeld die de technologie ondersteunt.

Het toestel dat de codenaam Quartz kreeg, zou ook 3G, wifi, Bluetooth, gps en gewoon gsm ondersteunen. Het Wimax-toestel, draaiend op Windows Mobile, zou een groot aanraakscherm krijgen en een resolutie van 800 bij 480 pixels.

Wie een Wimax-telefoon lanceert, moet natuurlijk ook zeker zijn van de beschikbaarheid van een Wimax-netwerk. De HTC T8290 zou voor het eerst gebruikt worden op het netwerk van Yota, een nieuwe Russische telecomaanbieder die in september van dit jaar zijn Wimax-netwerk startte. Waar het toestel nadien zijn opwachting zal maken, is nog een mysterie.

HTC is ook al de maker van de G1, ’s werelds eerste smartphone die draait op opensourcebesturingssysteem Android, een initiatief van Google. Dat toestel ligt vanaf 22 oktober in de Amerikaanse winkelrekken. Wanneer het in België te koop is, is nog niet duidelijk.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content