HTC zet in op waterdichte smartphone met dubbele camera

© HTC

Met de Desire Eye lanceert HTC een toestel dat zowel vooraan als achteraan beschikt over een 13 megapixel camera en waterbestendig is.

De smartphone met 5,2 inch scherm zal 499 euro kosten en is beschikbaar vanaf half november. Binnenin vinden we een Qualcomm Snapdragon 801 (2,3 Ghz quadcore) met 16 gigabyte opslag en 2 GB RAM. DIt op een batterij van 2.400 mAh.

Het valt op dat HTC met dit toestel opnieuw inzet op de camera. Beide lenzen hebben naast een gelijkwaardige sensor ook elk een LED-flits. Maar de camera heeft ook een fysieke drukknop op het toestel die je ook buiten de camera-app naar de fotomodus stuurt.

Dit is de Desire Eye met bovenaan de RE camera's die gelijktijdig werden voorgesteld.
Dit is de Desire Eye met bovenaan de RE camera’s die gelijktijdig werden voorgesteld.© Pieterjan Van Leemputten

De foto-app zelf is uitgerust met een handvol extra’s, zoals split capture. Hiermee neem je tegelijk een foto of video van zowel de voorkant als de achterkant van je telefoon, vergelijkbaar met wat de Frontback-app al doet. Ook een fotobooth-modus en face-merging zitten er in verwerkt, voor wie graag mashups maakt van twee mensen hun gezicht.

“We beseffen dat dit niet noodzakelijk baanbrekende dingen zijn, maar het zit nu wel in één camera-app,” legt Graham Wheeler, Director of Commercialisation Product Management bij HTC, uit. Voor videogesprekken is er dan weer een modus om jezelf in het beeld te volgen door de (brede) lens. Iets wat volgens HTC overigens werkt op de belangrijkste videocall-apps.

Extra interessant is dat de telefoon spatwaterdicht is tot IPX7. In tegenstelling tot gelijkaardige smartphones niet met afsluitdopjes rond de oplader. Maar deze is zodanig ontworpen dat kortsluiting daar niet mogelijk is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content