Huawei en LG testen 5G met een drone

De 5G-drone waarmee Huawei en LG U+ hun netwerk testen. © .

Huawei heeft in het Zuid-Koreaanse Seoul met een busje en een drone 5G-testen uitgevoerd. Al vliegend kon het bedrijf tot 1,5 Gbps halen.

De test werd uitgevoerd door Huawei en LG U+, de operator van het gelijknamige elektronicabedrijf. Enerzijds ging het om een speciale bus uitgerust met pre-commerciële 5G-apparatuur in de stad. Anderzijds om een drone die boven het hoofdkwartier vloog.

De test werd uitgevoerd op 3,5 Ghz en 28 Ghz base stations. Op de lage frequenties kon het bedrijf met de bus een gemiddelde snelheid van 1 Gbps halen en meer dan 5 Gbps met dual connectivity waarbij de hoge en lage frequenties gecombineerd werden. Daarbij werden zelfs pieken tot 20 Gbps vastgesteld.

Met de drone kunnen beide bedrijven snelheden halen van 20 tot 100 mbps op de 3,5 Ghz frequentieband. Daarnaast werden er ook dronevluchten uitgevoerd met customer premise equipment (CPE), dat is telecomapparatuur die bij (bedrijfs)klanten zit. Hier kon het bedrijf op een hoogte van 100 meter een snelheid van 1,5 Gbps behalen.

Het gaat voor alle duidelijkheid om een test. Momenteel is er nog geen standaard rond de technologie, maar dat houdt de fabrikanten van netwerkapparatuur niet tegen om de technologie volop te testen, deels in de hoop dat hun ontwikkelingen mee de standaard bepalen. Eerder dit jaar voerde Huawei overigens al een test uit in Duitsland waar het snelheden van 2 Gbps haalde. Al ging het hier om een test in een labomgeving.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content