Huawei en SAP betreden samen Internet of Things-markt

© reuters
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het Chinese Huawei stort zich samen met de Duitse erp-specialist SAP op de Internet of Things-markt. De gezamenlijke activiteiten worden zowel in Duitsland (Walldorf) als in China (Shenzhen) opgezet.

Beide bedrijven laten weten dat ze samen in onderzoek en ontwikkeling gaan investeren rond het internet der dingen. Huawei tekent daarbij voor de ict-infrastructuur en de netwerkoplossingen, en SAP zal de software ter beschikking stellen (denk aan het HANA Cloud Platform en aan analytics-toepassingen).

In eerste instantie zal het duo focussen op specifieke industriële sectoren, zoals de energiesector (o.a. smart metering), de transportbranche en het bankwezen. “We willen samen met SAP IoT-oplossingen ontwikkelen waarmee multinationals snel en eenvoudig nieuwe technologieën kunnen uitrollen”, aldus CMO William Xu van Huawei in een schriftelijke toelichting.

De twee bedrijven werken al een tijdje samen op andere gebieden (contact centers, big data en ‘bring your own device’-oplossingen), en willen met andere woorden hun gezamenlijke portfolio voor geïntegreerde oplossingen nog flink uitbreiden.

Huawei kondigt ook aan dat het nieuwe R&D-faciliteiten zal inrichten om tegemoet te komen aan de vraag naar IoT-oplossingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content