Huawei gaat Europees onderzoeksinstituut openen in Leuven

© Reuters

De Chinese telecomreus Huawei gaat een Europees onderzoeksinstituut openen in Leuven. Dat heeft de topman van het bedrijf bekendgemaakt op de European Business Summit in Brussel.

Het instituut vormt een ‘belangrijke mijlpaal in de wereldwijde innovatiestrategie van Huawei’, zo luidt het in een mededeling.

“Het instituut zal het toenemende aantal Europese onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten van Huawei beheren en de activiteiten in de achttien onderzoeks- en ontwikkelingssites van Huawei in acht Europese landen overzien. De onderzoeksactiviteiten van deze faciliteiten zijn gericht op de ontwikkeling van netwerktechnologie van de volgende generatie”, staat in het persbericht.

Op dit moment telt Huawei meer dan 1.200 onderzoekers in Europa. Het instituut zal diverse 5G-projecten in Europa ondersteunen. Waar precies in Leuven het instituut komt, hoeveel mensen er aan de slag gaan en hoeveel wordt geïnvesteerd, wordt voorlopig niet gemeld.

Wel meldt Huawei dat voor Leuven werd gekozen vanwege de nabijheid van de Europese instellingen en centrale ligging van ons land. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content