Huawei groeit in krimpende core router markt

De service provider core router markt krimpt voor het zesde jaar op rij. Cisco blijft de grootste, maar het Chinese Huawei nadert aan een sneltempo.

Volgens marktonderzoeker Dell’Oro is de omzet teruggevallen tot het niveau van het derde kwartaal van 2009. De verklaring is dat netwerkoperatoren minder investeren in hun backbone netwerken.

Cisco blijft leider en bedient meer dan de helft van de markt gevolgd door Juniper. Toch is Huawei de grote winnaar. De kersverse nummer drie kent een groei van 23 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar waar Cisco en Juniper respectievelijk 20 % en 18 % krimpen.

“De afgelopen twee jaar hebben we gezien dat veel service providers prioriteit geven aan investeringen in mobiele en residentiële breedbandnetwerken waarbij ze core router-aankopen terugschroeven” zegt Shin Umeda, vicepresident bij Dell’Oro.

Wel verwacht het onderzoeksbureau dat de markt zal heropleven in 2013. Dit omdat operatoren hun capaciteit zullen heropbouwen met nieuwe high capacity routers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content