Huawei in tegenaanval op Option

De Chinese technologiereus Huawei weerlegt dat het zijn usb-modems op de Europese markt dumpt, zoals het Leuvense Option beweert.

De Chinese technologiereus Huawei weerlegt dat het zijn usb-modems op de Europese markt dumpt, zoals het Leuvense Option beweert.

Dat staat te lezen bij De Tijd. Option beschuldigt de Chinese bedrijven Huawei en ZTE van dumping (verkoop onder de kostprijs) en subsidiëring door de Chinese overheid. De eerste praktijk wordt onderzocht door de Europese Commissie. Wat de subsidies betreft, beslist Europa volgende week of er een onderzoek komt.

Tim Watkins, hoofd van de West-Europese activiteiten van Huawei, reageert in een interview met De Tijd. Hij ontkent alle “unfaire praktijken” waar het door Option van wordt beschuldigd. “We hebben geen banden met de Chinese overheid en we verkopen niet onder de kostprijs.”

Waaraan is de ondergang van Option dan wel te wijten? Watkins: “We hebben veel sneller dan de rest van de sector het succes van usb-modems (voor draadloos internet) voorspeld. Op die manier hebben we ons sneller kunnen wapenen voor de volumemarkt die het is geworden. Dankzij een constante innovatie hebben we bovendien de beste producten.”

Jan Callewaert van Option reageert furieus: “Dit heeft niets te maken met een gebrek aan innovatie binnen Option. We zijn al meer dan 20 jaar innovatief bezig. Het struikelblok is een externe factor: ‘serious dumping’. We willen dat weg.”

Bron: Belga/De Tijd

Partner Content