Huawei introduceert krachtige ‘quad core’ smartphones

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Huawei heeft in Barcelona krachtige smartphones voorgesteld met een ‘quad core’ processor: oftewel de snelste gsm’s van het moment.

Huawei heeft in Barcelona krachtige smartphones voorgesteld met een ‘quad core’ processor: oftewel de snelste gsm’s van het moment.

In de aanloop naar het Mobile World Congress dat maandag start in Barcelona, houden een aantal handsetbouwers alvast een persconferentie waarin ze hun nieuwe toestellen voorstellen. De aftrap werd zondagmiddag gegeven door het Chinese Huawei. Huawei had eerder al te kennen gegeven dat het high-end smartphones wil uitbrengen in Europa, dus een verrassing was de krachtige ‘Ascend D Series’ niet bepaald.

De Ascend D Quad en Quad XL zijn uitgerust met een 1,5 GHz quad core processor van de hand van Huawei zelf (K3V2), waarbij de Quad XL een fractie dikker is om een langere batterijduur toe te laten: 2500 mAh – goed voor maximaal drie dagen, zelfs bij intensief gebruik. Allebei draaien ze onder Android 4.0 ‘Ice Cream Sandwich’ met een HD-beeldscherm van 4,5 inch in combinatie met een 8-megapixelcamera.

Voor de volledigheid geven we ook nog even mee dat Huawei ook de Ascend D1 voorgesteld heeft: een goedkopere, afgeslankte versie van de Quad-devices. De drie smartphones moeten in het tweede kwartaal beschikbaar zijn.

Tijdens de persconferentie legde Huawei de nadruk op de Europese strategie. Huawei wil een grote rol gaan spelen op het Europese continent en positioneert zich nu duidelijk als een uitdager voor merken als HTC en Samsung. Waarmee de toon voor het Mobile World Congress 2012 meteen gezet is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content