Huawei plant high-end smartphones

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Huawei is van plan om ook high-end smartphones op basis van het Android-besturingssysteem uit te brengen onder eigen naam.

Huawei is van plan om ook high-end smartphones op basis van het Android-besturingssysteem uit te brengen onder eigen naam.

Huawei is van plan om ook high-end smartphones op basis van het Android-besturingssysteem uit te brengen onder eigen naam. Op dit moment heeft het Chinese telecombedrijf al een aantal goedkopere smartphones in het aanbod. Tijdens een presentatie voor Belgische en Nederlandse journalisten in Santa Clara (Californië) was Steven Gray, vp & cto van Huawei Noord-Amerika duidelijk: “Ons doel is in de top-5 van handsetbouwers te belanden”.

Gray maakte duidelijk dat Huawei lang niet alleen meer op prijs wil concurreren, maar ook op kwaliteit. Nieuw is ook dat het bedrijf van plan is om de nieuwe smartphones onder eigen naam te verkopen en niet onder de merknaam van bijvoorbeeld de operator. Overigens heeft het Chinese bedrijf ook al een tablet in de aanbieding, die volgens Gray met name in het Verenigd Koninkrijk goed verkoopt. Of de smartphones en tablets uiteindelijk ook in ons land aangeboden zullen worden, wou Gray niet kwijt. De cto hield het op een “wereldwijde strategie”.

Met deze plannen positioneert Huawei zich in het kamp van fabrikanten als HTC en Samsung die met succes Android-gsm’s slijten. Gevraagd of Huawei dan ook kandidaat-koper was van Motorola Mobility – dat zoals bekend pas overgenomen werd door Google – antwoordde Steven Gray: “Motorola stond op een gegeven moment op onze radar, net als Nortel trouwens”. Al is de vraag natuurlijk of de overname van zulke Amerikaanse bedrijven met heel wat patenten door een Chinese concurrent ooit goedgekeurd zou worden door de Amerikaanse autoriteiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content