Huawei stopt met Windows Phone

© Reuters

Slecht nieuws voor Windows Phone, de Chinese telefoonmaker Huawei gaat geen smartphones meer uitbrengen met het besturingssysteem van Microsoft.

Slecht nieuws voor Windows Phone, de Chinese telefoonmaker Huawei gaat geen smartphones meer uitbrengen met het besturingssysteem van Microsoft.

Huawei speelt de laatste jaren mee op de smarpthonemarkt en doet dat vooral met Androidtoestellen en in mindere mate met Windows Phone. Maar in een interview met de Wall Street Journal zegt Richard Yu, hoofd van de consumentenafdeling van het bedrijf, dat het niet langer toestellen met Windows Phone zal maken.

“We hebben geprobeerd Windows Phone te gebruiken. Maar het is moelijk om consumenten te overtuigen om er een te kopen. Het was niet winstgevend voor ons en we hebben er twee jaar lang geld aan verloren. Daarom zetten we de release van elke Windows Phone op pauze.”

Yu zegt ook dat zijn relaties met Google goed zijn, maar dat hij zich wel zorgen maakt dat Andrid hierdoor de enige optie is. Tizen, het mobiele OS van concurrent Samsung, is volgens hem geen optie.

Huawei is van oorsprong vooral een leverancier van telecominfrastructuur, maar werpt zich de laatste jaren op als smartphonemerk dat wil concurreren met topspelers als Samsung, Htc of Apple. Vorig jaar verkocht het 52 miljoen smartphones. Dit jaar mikt het op meer dan 80 miljoen exemplaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content