Huawei toont 4G ‘budget’-smartphone en twee tablets

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Huawei heeft een dag voor het Mobile World Congress opent onder meer een nieuwe 4G-smartphone uit het middengamma voorgesteld én twee tablets.

Huawei heeft een dag voor het Mobile World Congress opent onder meer een nieuwe 4G-smartphone uit het middengamma voorgesteld én twee tablets.

Net als vorig jaar koos Huawei er voor om ook dit jaar op zondag de pers bijeen te roepen voor een aantal productintroducties. “Vijf producten hebben we voor te stellen”, zei Andrew Connell, cmo van Huawei Consumer Business Group Europe. Dat bleek om te beginnen “’s werelds snelste wifi-hotspot” te zijn; een LTE-modem (Cat 6) met carrier aggregation en een wifi 802.11ac-chip.

G6: met of zonder 4G

Maar daar zaten de aanwezige journalisten niet op te wachten. Interessanter was de Ascend G6: een ‘budget’-versie lijkt het wel van de eerder gelanceerde P6. “3,3 miljoen stuks zijn er van de P6 verkocht in West-Europa. 12.000 daarvan in België, en dat is het dubbele van wat we verwacht hadden”, zegt Katia Pappas van Huawei Devices in België.

De G6 borduurt verder op het design van de P6, maar zet daar wel wat lagere specs zoals een mindere schermresolutie tegenover. Het toestel lijkt vooral ontworpen met tieners en jongeren in gedachten. Extra gimmicks zijn onder meer een ‘selfie preview window’ en de breedhoeklens om met zoveel mogelijk mensen op één selfie te passen. Bruikbare gimmicks of niet, met 249 euro (vanaf april beschikbaar) is de prijs hoe dan ook scherp. Even na de presentatie verduidelijkte Katia Pappas nog dat er ook een 3G-only versie van de Ascend G6 komt. Die zal bij ons in de winkelrekken liggen voor 199 euro. “De 4G-versie zal dan later in een bundel bij een operator verkocht worden”, aldus Pappas.

Tablets

En toen waren de tablets aan de beurt, met voorop de MediaPad M1: een Android-tablet met een 8″ IPS-scherm en een kijkhoek van 178 graden. 299 euro moet dat toestel gaan kosten. Maar Richard Yu, ceo Huawei Consumer Business Group, had nog een tweede toestel achter de hand. “Telefoons worden groter, en tablets worden kleiner”, zei Yu, waarna hij de MediaPad X1 onthulde: een tablet met een 7″ scherm waarmee je ook kan bellen. “Het is de meest compacte tablet, maar ook de grootste smartphone ter wereld”, vatte Yu dat samen. Huawei schuwde overigens de vergelijking met concurrenten niet. Zo zou de X1 dunner zijn dan de Nexus 7 II en de iPad Mini en ook wat kleiner zijn omdat het beeldscherm optimaal benut wordt. De volgens Huawei “meest compacte, dunste, lichtste tablet van het moment” heeft overigens een radio die zowel fdd-lte, td-lte, wcdma, td-wscdma én gsm ondersteunt. Je kan hem met andere woorden zowat overal ter wereld gebruiken, en dat lijkt ons toch een voorbeeld te zijn voor andere fabrikanten. Opmerkelijk aan de X1 – met een richtprijs van 399 euro – is nog de forse batterij (5000 mAh). Bij wijze van uitsmijter had Richard Yu ook nog een ‘wearable’ die hij enthousiast voorstelde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content