Huawei wil geen concurrenten overnemen

© Reuters

Huawei is niet van plan om verzwakte spelers zoals BlackBerry of Alcatel-Lucent over te nemen. Wel investeert het een half miljard in 5G.

Huawei is niet van plan om verzwakte spelers zoals BlackBerry of Alcatel-Lucent over te nemen. Wel investeert het een half miljard in 5G.

Dat zegt ceo Eric Xu in een interview met de Financial Times. Het snelgroeiende Chinese bedrijf werd al een aantal keer genoemd voor een overname, onder meer bij Nokia. Maar volgens Xu is het opkopen van een andere smartphonemaker niet aan de orde.

Ook andere telecombedrijven die het de laatste tijd minder goed doen, zoals Alcatel-Lucent, staan niet op het verlanglijstje van het Chinese bedrijf. Omdat zulke bedrijven grotendeels dezelfde productportfolio hebben zou dat de synergie.niet stimuleren.

5G Gisteren maakte Huawei bekend dat het de volgende vijf jaar 600 miljoen dolalr zou investeren in de ontwikkeling van 5G. Al is de uitwerking daarvan nog onduidelijk. “Er is geen consensus over hoe 5G er zal uitzien of wanneer het er zal zijn”, zegt Xu tegenover de Financial Times.

Hoewel de uitrol van 4G nog volop bezig is, zijn zowat alle grote namen bezig met de opvolger. In april schreven we al dat onder meer Ericsson en Samsung momenteel onderzoek voeren. Al zal het nog zeker jaren duren voor we de eerste 5G-technologie op een toestel zullen zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content