Huis van Apple-oprichter Steve Wozniak te koop voor 3,5 miljoen

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Steve ‘Woz’ Wozniak, die samen met Steve Jobs Apple oprichtte, verkoopt zijn voormalige, zelf ontworpen woning in Californië voor 4,4 miljoen dollar (3,4 miljoen euro).

Apple-medeoprichter Steve Wozniak verkoopt zijn voormalige, zelf ontworpen woning in Californië. Voor dat stukje design van 700 vierkante meter betaal je 4,4 miljoen dollar (3,4 miljoen euro). Dat schrijft de makelaarssite iReality Times.

Het huis – dat een strak, zelf ontworpen design heeft, zoals het een gewezen Apple-topman betaamt – heeft een oppervlakte van een kleine 700 vierkante meter.

De woning telt zes slaapkamers, zeven badkamers, een zwembad met waterval, een patio, een vijver en … een brandweerpaal, om snel van boven naar beneden te geraken.

Het huis is gelegen in Los Gatos in Californië, niet ver van Apple’s hoofdkwartier in Cupertino.

Vorig jaar ondernam de huidige eigenaar – die het gebouw in 2009 kocht voor 3,1 miljoen dollar (2,4 miljoen euro) – al een poging om Woz’ woning van de hand te doen, toen voor 5 miljoen dollar (3,9 miljoen euro). Hij vond echter geen koper. Daarom verlaagt hij de prijs nu naar 4,4 miljoen dollar – ongeveer 3,4 miljoen euro. Komende zondag houdt de makelaar open huis in het pand.

Foto’s: Trulia.com / Redfin.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content