Hulpcoach Atlético Madrid volgt wedstrijd met Google Glass

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Google Glass wordt nu ook ingezet in het profvoetbal: de hulptrainer van het Atlético Madrid van Thibaut Courtois zat afgelopen weekend met een Google Glass-exemplaar in de dugout.

Google is een samenwerking aangegaan met de Spaanse Liga de Futbol Profesional en de Universidad Católica de Murcia. Ex-doelman en assistent-trainer van Atlético Madrid Germán ‘Mono’ Burgos mocht de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Getafe volgen met een exemplaar van Google Glass op zijn neus.

Zo kon hij tijdens de match live op de hoogte gehouden worden van de wedstrijdstatistieken. “Het werkt goed. Dit is bijzonder nuttig voor trainers”, reageerde Burgos achteraf tevreden, meldt Sporza.

Toeval of niet: de club van Thibaut Courtois won met 0-2 en verstevigde zo zijn leiderspositie in de Spaanse competitie. Is Google Glass het geheime wapen van Atlético?

Eerder betrad de Amerikaanse tennisspeelster Bethanie Mattek-Sands het gras van Wimbledon met een Google-bril, en ook basketbalteams als de Sacramento Kings en de Indian Pacers experimenteren met Google Glasses voor videobeelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content