Humor in de productbeoordelingen op Amazon.com

Niet alle “customer reviews” op Amazon.com zijn even serieus. Deel 1 van een bloemlezing uit enkele erg humoristische productbeoordelingen.

Niet alle “customer reviews” op Amazon.com zijn even serieus. Deel 1 van een bloemlezing uit enkele erg humoristische productbeoordelingen.

Amazon.com verkoopt alles, zo lijkt het wel. Je vindt er polshorloges van 86.999 dollar (na aftrek van 58.000 dollar korting), naast t-shirts van 8 dollar. Bovendien vind je er ook allerlei producten die niet langer leverbaar zijn, maar waar nog wel een Amazon-pagina voor bestaat. Klanten kunnen overal productbeoordelingen achterlaten en die blijken niet allemaal even serieus, wat de verkoop overigens niet in de weg hoeft te staan.

Een ondertussen beroemd voorbeeld is het “Mountain Three Wolf Moon Short Sleeve” t-shirt (Amazon productnummer B002HJ377A), nummer 45 in de top 100 van meest verkochte kledingstukken. Dat verkoopsucces is volledig te danken aan de meer dan 1.900 “customer reviews”, waaronder een redelijk hilarische video waarin bezongen wordt welk een ongelooflijke geluk de drager ten beurt valt. (Wellicht een staaltje van slimme marketing van de fabrikant zelf, want de video is wel erg professioneel gemaakt.) “Deze video is het levende bewijs dat je vrouwen zult krijgen en zult kunnen vliegen (als je dit t-shirt draagt).”

De fabrikant biedt ondertussen allerlei andere producten aan met wolfafbeeldingen, waaronder een polshorloge (product B002R8JIHE). Eén klant waarschuwt: draag het polshorloge nooit samen met het t-shirt: “De dag dat ik ze allebei droeg werd ik ontslagen, verliet mijn vrouw me, beet mijn hond me en, toen ik naar het ziekenhuis reed, viel mijn wagen in panne. Ik werd gearresteerd omdat ik te voet op de autosnelweg liep en in de gevangenis werd mijn polshorloge gestolen. Pas toen draaide mijn geluk om. Ik werd vrijgelaten, herstelde mijn wagen, mijn ex nam de hond in huis en de overheid stuurt me nu elke maand een check om niet te werken. Kortom, draag het t-shirt OF het horloge, maar nooit de twee tegelijk!”

Klanten waarschuwen ook voor namaak: “Ik kocht een goedkopere versie op E-bay, maar kreeg een versie met één wolf en drie manen in plaats van omgekeerd. Het maakt me helemaal niet zo zelfverzekerd als de echte versie, maar ik DENK wel aan de echte versie wanneer ik de namaak draag en dat helpt me toch een beetje.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content