Huur eens een ruimteveergarage

Te huur: Een van de grootste gebouwen ter wereld.

Te huur: Een van de grootste gebouwen ter wereld. Historisch monument. Uitstekend zicht op Central Florida. Voorwaarden bespreekbaar.

Nu de spaceshuttle met verplicht pensioen is gestuurd en er niet direct geld is voor een opvolger, blijft de NASA achter met gigantische ongebruikte faciliteiten in centraal Florida. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie wil de ongebruikte ruimteveergarage, de lanceerplatformen, de landingsbaan en de hangars in Cape Canaveral daarom verhuren.

De ruimteveergarage of Vehicle Assembly Building is een van de grootste gebouwen ter wereld. Het werd trouwens ook gebruikt om de Saturnus-raketten uit de jaren zestig en zeventig te bouwen. NASA denkt dat er heel wat potentiële huurders zijn, want omdat er geen geld meer is, wil de Amerikaanse overheid dat privébedrijven het ruimtevaartprogramma grotendeels overnemen.

Volgens de lokale tv-zender Wesh2News is er interesse van Sierra Nevada Corporation, die een minishuttle willen bouwen; van Boeing, dat verantwoordelijk is voor de Orion capsule, onderdeel van de aangekondigde opvolger van de shuttle; Bigelow Aerospace, dat werkt aan opblaasbare ruimtestations (jawel!); en United Space Alliance, dat de nog bestaande spaceshuttle zou willen overnemen voor commerciële vluchten.

Interesse genoeg dus. Het kan drukker dan ooit worden op Cape Canaveral. “Te huur: Een van de grootste gebouwen ter wereld. Historisch monument. Uitstekend zicht op Central Florida. Voorwaarden bespreekbaar.” Het bordje hangt er al, nu nog voldoende gegadigden warm maken…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content