IBBT wordt iMinds

Het Interdisciplinair Instituut voor Breedbandtechnologie (IBBT) heet voortaan iMinds.

Het Interdisciplinair Instituut voor Breedbandtechnologie (IBBT) heet voortaan iMinds. “De nieuwe naam geeft weer dat er meer nodig is dan technologie om de grootste maatschappelijke uitdagingen aan te gaan”, zo lanceert het Instituut haar naamsverandering.

“De naam IBBT dekt al lang de lading niet meer”, verduidelijkt woordvoerster Karen Boers. “We hebben pakweg duizend onderzoekers, waaronder 800 ingenieurs, maar die zijn met veel meer bezig dan alleen maar breedbandtechnologie. Die 200 andere onderzoekers zijn overigens actief in de menswetenschappen, ze doen sociologisch onderzoek of ontwikkelen bijvoorbeeld businesmodellen.”

De naamsverandering gaat ook gepaard met het feit dat ict veel minder als sector op zichzelf staat, maar meer en meer een “facilitator” is. “Dat is ook de beweging waar wij voor kiezen, we willen met de nieuwe naam ook de ‘people factor’ meer benadrukken. Bij al onze onderzoeken wordt de eindgebruiker betrokken.” iMinds zegt verder dat de interdisciplinariteit het uitgangspunt blijft in haar onderzoeken.

Bron: Belga

Partner Content