iBeacon-technologie verschijnt op het autosalon

Wie een iPhone heeft en naar het autosalon gaat, kan er met Ginion Hunt een spel spelen dat gebruik maakt van de nieuwe iBeacon technologie van Apple.

Wie een iPhone heeft en naar het autosalon gaat, kan er met Ginion Hunt een spel spelen dat gebruik maakt van de nieuwe iBeacon technologie van Apple. iBeacon is een nieuwe technologie waarbij je via Bluetooth verwittigingen krijgt zodra je dicht bij een bepaalde ontvanger bent. Dat maakt het mogelijk om gebruikers op bijvoorbeeld een evenement als het autosalon op zoek te laten gaan naar bepaalde plaatsen in de zaal.

Appmaker MyGuest ontwikkelde de app voor autoverkoper Ginion. Gebruikers kunnen met GinionHunt op zoek gaan naar vier iBeacons op het autosalon om zo een stuk van de puzzel te verzamelen. Wie de geheime plekken kan vinden, mag op de stand van McLaren op de foto en maakt kans op een ritje als copiloot.

iBeacon werd midden vorig jaar gelanceerd en werkt zowel op iPhones als Androids, hetzij enkel die met Bluetooth 4.0. Volgens MyGuest is het de eerste keer dat een Belgische ontwikkelaar de technologie gebruikt in een app.

“De ontwikkeling had toch heel wat voeten in de aarde”, zegt Patrick Vanbrabandt van MyGuest. “iBeacon’s zijn nog een vrij jonge technologie. Zo hadden we in het begin weinig consistente resultaten met de verschillende iBeacon’s die we hebben. Pas na vele testen vonden we een ideale combinatie die ook werkt in een complexe omgeving zoals het autosalon er een is. Eens ter plaatse deden we uitgebreide testen met verschillende testpersonen en het systeem blijkt nu voortreffelijk te werken. Met de “Ginion Hunt” app wilden we vooral ervaring opdoen met deze technologie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content