IBM aast op NetApp

Volgens Bloomberg overweegt IBM om een bod uit te brengen op NetApp. Eerder waren er geruchten dat ook Cisco en Oracle geïnteresseerd zouden zijn in deze Amerikaanse opslagspecialist.

NetApp (ex-Network Appliance) is blijkbaar een gegeerde overnameprooi, als we hardnekkige geruchten in de financiële pers mogen geloven. Nadat eerder al Cisco en Oracle als mogelijke overnemers werden aangeduid, pakte financieel persagentschap Bloomberg vrijdag uit met het nieuws dat ook IBM zijn zinnen zou gezet hebben op de Amerikaanse opslagspecialist.


Het is maar een van de vele overnamedossiers die IBM momenteel zou onderzoeken. Volgens Bloomberg wil Big Blue de komende drie jaar immers 15 miljard dollar uitgeven aan overnames. Naast NetApp zou ook de producent van data-analysesoftware Splunk in het vizier van IBM komen. Nog een naam die genoemd wordt is Imperva, dat beveiligingsproducten produceert.


IBM wil volgens Bloomberg zijn omzet vergroten, omdat die de afgelopen vier jaar met slechts 0,8 procent groeide. Aandeelhouders willen een sterkere omzetgroei zien. IBM’s aandelen stegen de afgelopen negen jaar minder snel dan die van rivalen zoals SAP en Oracle.


NetApp zou een interessante prooi zijn omdat het zijn omzet zo goed als verdubbelde sinds 2008. De producten van het opslagbedrijf zouden mooi passen in de cloudopslagdivisie van IBM. Bovendien zou een eventuele overname de nauwe relatie tussen Cisco en NetApp verstoren. IBM concurreert met Cisco in de server- en netwerkmarkten.


Geen van de in het Bloomberg-bericht genoemde bedrijven wilde reageren op de geruchten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content