IBM, Atos en CSC dingen mee naar Vlaams outsourcingscontract

Het consortium van Belgacom en HP probeert voor de derde keer het Vlaams Outsourcingscontract binnen te rijven, maar krijgt stevige concurrentie.

De strijd om het nieuwe Vlaamse outsourcingscontract is van start gegaan. Het huidige contract met Belgacom en HP loopt immers in 2014 af. Eerder werd bekend dat het totale bedrag vermoedelijk op zal lopen tot zowat 1 miljard euro.

De doorgaans zeer goed ingelichte blog ‘Journalinks’ heeft voor het nieuwe outsourcingscontract van de Vlaamse Gemeenschap de concurrenten voor Belgacom en HP opgelijst. Het zijn er drie: Atos België, CSC en het consortium van IBM en Cegeka. Het is nog niet duidelijk of ze ook voor alle aanbestedingen gaan. In tegenstelling tot het vorige contract gaat het deze keer immers om vier aanbestedingen.

Het belangrijkste is ongetwijfeld het contract van 7 jaar voor de exploitatie van de ICT diensten en integratie. Hiervoor komt één dienstenleverancier in aanmerking.

Opvallend is dat voor de ontwikkelingsprojecten drie leveranciers in overweging wordt genomen. Het gaat om een contract van vier jaar, verlengbaar met drie jaar.

De technische ondersteuning van de ict-profielen gaat naar één dienstenleverancier voor de periode van 4 jaar.

Ook voor de aankoop van diverse ict-producten wordt gezocht naar één leverancier die ook exclusiviteit krijgt voor vier jaar.

De offerte-aanvraag voor het eerste raamcontract is de deur uit. De andere procedures starten later dit jaar, zo schrijft Journalinks.

Eind vorig jaar raakte bekend dat het contract uitgebreid wordt en dat ook lokale besturen kunnen instappen. Dat maakt het contract uiteraard nog aantrekkelijker voor de bieders.

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content