IBM blijft klappen krijgen

© REUTERS

De resultaten van IBM tonen aan dat het bedrijf ondanks besparingen en veranderingen blijft krimpen.

De omzet van IBM komt in het eerste kwartaal op 18,7 miljard dollar, een daling van 5 procent op jaarbasis. Volgens Reuters gaat het om het slechtste kwartaal in 14 jaar tijd en het 16e met een dalende omzet. Al doet het bedrijf het wel beter dan wat analisten hadden voorspeld.

De netto inkomsten liggen op 2,3 miljard dollar, een daling van 21 procent, de winst per aandeel komt op 2,35 dollar. Maar vrijwel alle afdelingen van het bedrijf gaan er op achteruit.

Zo zakt Technology Services en cloud met 1,5 procent naar 8,4 miljard omzet. Cognitive Solutions, dat onder meer Watson omvat, daalt met 1,7 procent naar 4 miljard dollar omzet. Global Business Services zakt met 4,3 procent naar 4,1 miljard dollar en Systems eindigt op 1,7 miljard dollar, een daling van 21,8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar.

IBM is volop bezig met over te stappen van traditionele hardware naar cloud based services, security en analytics. Maar de resultaten van die relatief nieuwe terreinen zijn nog niet in verhouding tot wat er momenteel verdwijnt bij de ‘oude’ activiteiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content