IBM bouwt nieuw VDAB-portaal

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

IBM België is door de VDAB gekozen om het nieuwe portaal van de dienst te bouwen en de technische architectuur erachter. Het gaat om een contract van ruim 5 miljoen euro.

IBM België is door de VDAB gekozen om het nieuwe portaal van de dienst te bouwen en de technische architectuur erachter. Het gaat om een contract van ruim 5 miljoen euro.

Het opzet is om elke gebruiker een persoonlijk ‘e-portfolio’ van zijn loopbaan te geven, met daarnaast een rist gerelateerde diensten (zoals sollicitatieondersteuning, zoeken naar meest geschikte vacatures, en dies meer). Naast dat ‘neutrale’ loopbaanportaal, wil VDAB ook de eigen actieve dienstverlening via vdab.be verder uitbreiden en aanbieden.

IBM moet in z’n ontwerp de verschillende klantengroepen (particulieren, partners, bedrijven) en doelgroepen (van jongeren tot vijftigplussers) in het achterhoofd houden, evenals de huidige web 2.0 en 3.0-trends (forums, wiki’s, widgets, avatars, …). Voor wat de architectuur betreft, moet IBM rekening houden met eerdere keuzes van VDAB voor onder meer Solaris 10, Oracle 10g (database), Apache en J2EE.

Het contract met IBM loopt over 6 jaar. In een eerste fase wordt het basisportaal op poten gezet, met integratie van de bestaande diensten en informatie. Nadien wordt dat portaal uitgebreid met de nieuwe functionaliteiten en diensten.

Overigens kan ook Capgemini België aan de bak bij VDAB. Het won de opdracht voor de implementatie en het onderhoud van (Oracle) Peoplesoft HR-modules voor de personeelsdienst. Dat contract is goed voor ruim 800.000 euro over 6 jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content