IBM bouwt Remix-community rond internet of things

© Lectrr
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Ook IBM laat zich niet onbetuigd in het Internet of Things-wereldje. Onder de naam ‘Remix’ bouwt Big Blue een heuse community uit die de app-ontwikkeling voor het internet der dingen moet bevorderen.

De bedoeling van Remix is het verspreiden en delen van kennis en tooling voor het ontwikkelen van toepassingen waarbij huishoudelijke en technische apparaten worden geïntegreerd met IP-netwerken en met de cloud.

Deelnemers in het Remix-programma krijgen -hoe kan het ook anders- toegang tot IBM’s Bluemix cloud-ontwikkelomgeving, analytics- en machine-learningtechnologie.

Verder is in het kader van Remix een flink pakket van handleidingen, voorbeeldcode, tips en adviezen beschikbaar. Algemeen manager Christopher O’Connor, algemeen directeur van IBM’s IoT unit verklaarde tegenover ZDnet dat Remix bedoeld is om de IoT-wereld te democratiseren en toegankelijk te maken voor ervaren ontwikkelaars én nieuwkomers.

Maar voor IBM zelf is het natuurlijk vooral een strategie om de eigen technologie zo veel mogelijk te pushen, ook op IoT-gebied.

(FT i.s.m. AutomatiseringGids)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content