IBM brengt industrie-expertise naar Lotus

IBM gaat zijn collaboratiesoftware Lotus koppelen aan industrie-expertise. Dat kondigde het bedrijf aan op z’n gebruikersconferentie Lotusphere.

IBM gaat zijn collaboratiesoftware Lotus koppelen aan industrie-expertise. Dat kondigde het bedrijf aan op z’n gebruikersconferentie Lotusphere.

Geen sensationele nieuwe producten op IBM Lotusphere, de jaarlijkse gebruikersconferentie van Lotus-adepten (meer dan 5.000 ondanks de crisis!), maar wel een paar duidelijke nieuwe tendensen die aangeven welke richting IBM met zijn unified communications en collaboratie uit wil. Twee steken er bovenuit.

Op de eerste plaats de “Collaboration Agenda”, een nieuw initiatief waarmee IBM de verticale expertise uit bepaalde sectoren wil verbinden met collaboratietools (lees: een soort consultingdiensten). “Logisch eigenlijk als je de enorme expertise ziet die IBM in de loop der jaren in alle mogelijke industrieën heeft opgebouwd”, zegt Bruce Morse, VP Unified Communications Software bij IBM. “Onderzoek heeft immers aangetoond dat tweederde van de werknemers niet in staat zijn de expertise te vinden die ze wensen en daarom willen wij tools, best practices en experten samenbrengen om dat probleem uit de wereld te helpen”. In eerste instantie lanceert IBM die oplossingen voor vier sectoren: de gezondheidszorg, de bank- en verzekeringswereld, en de overheid.

De tweede aankondiging, Project Vulcan, is voorlopig meer een concept dan een product, het resultaat van een samenwerking tussen de IBM Research-divisie en Lotus-ontwikkelaars. “Eigenlijk gaat het hier om de verdere uitbouw van de hele Lotus-portefeuille, met Notes als kern en aangevuld met social en business analytics”, zegt Alistair Rennie, de nieuwe general manager van Lotus Software. “De bedoeling is de gebruiker te helpen om de overvloed aan informatie te verwerken en hem precies aan te reiken wat hij nodig heeft in zijn specifieke situatie”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content