IBM integreert Siemens-software in Lotus

De Amerikaanse integrator IBM zal wereldwijd de OpenScape oplossing van Siemens integeren in zijn Lotus Sametime Unified Telephony-oplossing. Siemens wil de samenwerking met IBM in België tevens versterken.

De Amerikaanse integrator IBM zal wereldwijd de OpenScape oplossing van Siemens integeren in zijn Lotus Sametime Unified Telephony-oplossing. Siemens wil de samenwerking met IBM in België tevens versterken.

Siemens heeft voor zijn Openscape unified communications-oplossing al gelijkaardige samenwerkingen met Microsoft, SAP en Salesforce.com, maar deze keer gaat het verder en zal IBM in OEM delen van de OpenScape oplossing integreren in zijn Lotus-aanbod. Het gaat om SIP-functionaliteiten, call control- en presence-toepassingen.

Het voordeel van de OpenScape software is dat het op gelijk welke telefooncentrale kan werken. Dat IBM het integreert, biedt Openscape een grotere geloofwaardigheid. Lotus Notes telt wereldwijd 130 miljoen gebruikers en is vooral bij grote financiële instellingen en farmamultinationals sterk aanwezig. In België zou Lotus bij grote ondernemingen nek-aan-nek concurreren met Microsoft Outlook.

Openscape zelf heeft het totnogtoe moeilijk om door te breken. In België zouden er enkele pilootprojecten lopen. “Het betekent in elk geval dat we meer business met IBM zullen doen. Ik ga op korte termijn met Bart Van Den Meersche (topman IBM België) samen zitten hoe we breder kunnen samenwerken,” vertelt ceo Vincent Simonart, regionaal verantwoordelijk voor Benelux en Frankrijk bij Siemens Enterprise Communications.

Siemens en IBM hebben trouwens in de VS reeds samen een project afgerond met de Hipath 8000 centrale. “Wij blijven op het niveau van het netwerk, terwijl IBM de applicaties aanpakt, maar het is duidelijk dat wij ook naar de toepassingen optrekken,” aldus Simonart.

Het grappige is dat IBM in de jaren ’80 eveneens een leverancier was van telefooncentrales. Het ging om Rolm, dat op een gegeven moment de nummer twee in marktaandeel was in de Verenigde Staten. En het was precies Siemens dat Rolm in ’94, 13 jaar geleden dus, overnam. Het zijn deels dezelfde ingenieurs van toen die nu voor de integratie moeten zorgen van Openscape bij IBM…

Update: Het HiPath 8000 project werd uitgevoerd in de VS, niet in België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content