IBM investeert fors in mobiele diensten

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

IBM pompt 100 miljoen dollar in de ontwikkeling van mobiele services voor bedrijven en consumenten.

IBM pompt 100 miljoen dollar in de ontwikkeling van mobiele services voor bedrijven en consumenten.

IBM wil niet langer een ‘personal computer only’ label opgeprikt krijgen. Door 100 miljoen dollar vrij te maken specifiek voor de ontwikkeling van nieuwe diensten voor gsm’s, hoopt het ook in die markt een invloedrijke speler te kunnen worden.

In de aankondiging blijft IBM eerder op de vlakte over het type services waaraan gedacht wordt, al vermeldt ‘Big Blue’ wel dat security, privacy, user interface en navigatie enkele belangrijke aandachtspunten worden.

IBM erkent in het bericht uitdrukkelijk dat de wereld niet meer uitsluitend rond pc’s draait. “Mits een hoge penetratiegraad, een eenvoudige user interface, en significante kostenbesparingen voor de eindgebruikers, is de gsm de toekomst van de communicatie en de uitwisseling van informatie in bedrijven”, zegt Dr. Banavar, de man die bij IBM Research de mobile kar gaat trekken.

In het bericht maakt IBM ook gewag van indrukwekkende ‘mobile’ groeicijfers. Het aantal gebruikers zou van 2006 tot 2011 met 191 procent stijgen, om in 2011 op ongeveer een miljard uit te komen. Volgens Paul Bloom, clief technologist bij IBM Telecom Research zal “mobility ongeveer alle processen in Enterprises overhoop gooien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content