IBM koopt bouwer flash-opslagsystemen

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

IBM gaat Texas Memory Systems, producent van ‘enterprise’-klasse flashopslagsystemen, kopen.

IBM gaat Texas Memory Systems, producent van ‘enterprise’-klasse flashopslagsystemen, kopen.

Opgericht in 1978 bouwt het in Houston gevestigde Texas Memory Systems (TMS) hoogwaardige opslagsystemen op basis van flash-geheugen. De RamSan familie omvat zowel rack-systemen, als PCIe producten.

IBM meldt dat met het privébedrijf een akkoord werd gesloten voor een overname, tegen een niet nader genoemd bedrag. De technologie en producten van TMS zullen worden geïntegreerd in IBM’s ‘Smarter Computing’ aanpak, met het oog op “meer performantie en efficiëntie tegen lagere kosten”, aldus Brian Truskowski, general manager van Systems Storage & Networking bij IBM. Dat gaat van servers en opslagsystemen, tot en met de PureSystems (IBM’s gamma van geïntegreerde en gepreconfigureerde centrale systemen).

Analisten zien deze overname als een strategisch zinvolle actie, gezien het groeiende succes en belang van solid-state opslag- en versnellingssystemen. Zo voorziet IDC dat tegen 2016 de markt voor solid-state opslagsystemen haast 3 exabyte groot zal zijn. Concurrenten zijn onder meer Violin, Nimbus en Pure Storage (zie ook ons artikel in Data News nr. 9 van dit jaar).

Het bedrijf is nog in handen van de oprichter, Holly Frost, die eerder dit jaar wel te kennen gaf op zoek te zijn naar een sterke partner of overnemer. De overname moet voor het einde van het jaar worden afgerond. TMS telt vandaag ongeveer 100 werknemers.

Partner Content