IBM koopt cloudbedrijf SoftLayer

Big Blue neemt met het bedrijf uit Dallas opnieuw een cloudspecialist over. Het bedrijf gaat verder als een nieuwe afdeling.

Big Blue neemt met het bedrijf uit Dallas opnieuw een cloudspecialist over. Het bedrijf gaat verder als een nieuwe afdeling.

Hoeveel IBM voor SoftLayer betaalt is niet bekend. Al speculeerde Reuters het in maart al over een bedrag van meer dan twee miljard dollar. Wel bevestigt het bedrijf dat het om de grootste private cloud computer infrastructure provider gaat die IBM’s cloudaanbod verder moet uitbreiden. Eerder dit jaar nam het onder meer al UrbanCode over, dat zich specialiseert in de levering van apps en software via de cloud.


“Met SoftLayer zal IBM de opbouw van zijn publieke cloudinfrastructuur versnellen om klanten de breedste keuze te in cloudaanbiedingen te geven om zakelijke innovatie te stimuleren,” zegt Frich Clementi, senior vicepresident van IBM Global Technology Services.

Nieuwe afdeling
SoftLayer wordt door de IT-gigant geloofd om zijn snelheid en flexibiliteit rond publieke en private clouds. Het bedrijf heeft 21.000 klanten wereldwijd en dertien datacenters in de VS, Azië en Europa.

Door de overname zal Big Blue een nieuwe afdeling binnen zijn bedrijf oprichten die zal rapporteren aan Erich Clementi. De Cloud Services Division zal er vanaf het derde kwartaal komen, wanneer de overname van SoftLayer is afgerond. Die zal klanten van beide bedrijven bedienen.

De portfolio’s van beide bedrijven zullen samenvloeien met een focus op snelheid en eenvoud. Ook zal het overgenomen bedrijf op termijn OpenStack bevatten. Eerder dit jaar maakte IBM al bekend dat het zich voor al zijn clouddiensten gaat baseren op open standaarden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content