IBM koopt Guardium

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

IBM koopt Guardium. Dat bedrijf maakt een controle in reële tijd mogelijk van het gebruik en aanpassen van bedrijfskritieke data.

IBM koopt Guardium. Dat bedrijf maakt een controle in reële tijd mogelijk van het gebruik en aanpassen van bedrijfskritieke data.

Het in Massachusetts gevestigde privé-bedrijf kadert zijn technologie in de groeiende nood om bedrijfskritieke data te beschermen tegen misbruik door zowel legale als malafide gebruikers. Ook het gebruik vanuit andere toepassingen (zoals crm, datawarehouses, …) kan worden opgevolgd. Guardium speelt daarmee in op de eisen van wettelijke en sectorgerichte verplichtingen voor bedrijven inzake privacy en databescherming (zoals de europese wetgeving, HIPAA, PCI-DSS etc). Voorts moeten bedrijven op die wijze ook zekerheid verkrijgen over de integriteit en dus de betrouwbaarheid van hun data.

IBM zal Guardium onderbrengen in zijn Information Management softwareportfolio. IBM’s Information Management software omvat onder meer de DB2 databaseproducten, het Cognos-gamma, evenals enterprise content management en datawarehouseproducten.

Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt, maar analisten schatten de deal op zo’n 225 miljoen dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content