IBM koopt Q1 Labs

© Wikimedia Commons

IBM wil voor een onbekend bedrag Q1 Labs overnemen.

IBM wil voor een onbekend bedrag Q1 Labs overnemen, een leverancier van security intelligence software.

IBM zegt met de deze technogie te willen profiteren in de groeimarkt van beveiligingssoftware en -diensten.Q1 Labs wordt een onderdeel van IBM’s Security Systems-divisie. Die afdeling wordt geleid door Q1 Labs-ceo Brendan Hannigan.

Q1 Labs is een next generation siem-oplossing (security, information & event management) die de it-manager in staat stelt proactief om te gaan met gevaren door het verzamelen van informatie vanuit risk, compliancy, vulnarability en configuration management. Door het combineren van en intelligent omgaan met deze informatie is een it-adeling in staat proactief op kwetsbaarheden te werken.

De oplossing van Q1 Labs staat door analisten goed aangeschreven en biedt een volledige zichtbaarheid over de netwerkactiviteit en applicatie- en gebruikersactiviteit. Daarmee wordt de context van een event en een systeem gewogen om beter incidenten te kunnen ontdekken. Di intelligentie biedt de mogelijkheid een volledige impactanalyse uit te voeren, voorafgaand, tijdens en na een aanval.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content