IBM koopt Tririga

De software van Tririga zal worden gebruikt voor IBM’s ‘smarter buildings’-initiatief.

De software van Tririga zal worden gebruikt voor IBM’s ‘smarter buildings’-initiatief.

Tririga is een leverancier van beheerapplicaties voor onroerend goed. Zo kunnen bedrijven hun gebouwen waar dan ook ter wereld via een internetverbinding beheren. De software combineert it-beheer met gebouwbeheer. Daardoor zouden kostenbesparingen worden gerealiseerd, onder andere op het gebied van het verbruik van water en elektriciteit.

IBM heeft hiervoor zelf het ‘smarter buildings’-porfolio in huis. Het beheer van onroerend goed is vaak een van de hogere kostenposten binnen een organisatie, aldus IBM. Binnen dat smarter buildings-initiatief wordt samengewerkt met internationale installatiebedrijven, zoals Johnson Controls, Schneider Electric en Honeywells Tridium-unit. Zij leveren samen een totaalpakket.

Smarter buildings is een van de onderdelen van het Smarter Planet-initiatief. Volgens het technologiebedrijf groeit de wereldwijde markt voor ‘slimme gebouwen’ elk jaar met 25 procent. Dit jaar is de markt goed voor 3,9 miljard dollar. IBM verwacht tegen 2015 rond tien miljard dollar omzet te halen uit Smarter Planet-projecten

Tririga heeft zijn hoofdkantoor in de Amerikaanse gokstad Las Vegas en heeft grote klanten, zoals General Electric en kledingketen Gap. De overname moet in het tweede kwartaal van 2011 zijn afgerond. Tririga wordt dan onderdeel van IBM Tivoli software en IBM Global Business Services.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content