IBM krabbelt moeizaam terug

© Reuters
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Big Blue heeft zijn kwartaalcijfers vrijgegeven en hoewel het bedrijf in de buurt komt van winst, is het er nog niet helemaal.

IBM heeft aangegeven dat zijn winstmarges voor het vierde kwartaal op rij zijn geslonken. Het bedrijf is een van die reuzen die het best moeilijk heeft met de evolutie richting clouddiensten en software op abonnementsbasis. Inkomsten uit verkoop voor IBM lagen het voorbije kwartaal op 19,23 miljard dollar. IBM komt daarmee dichter bij effectieve inkomstengroei dan het de voorbije vier jaar heeft gedaan, maar het is er nog niet. Verkoopscijfers gaan voor IBM al 18 kwartalen lang naar beneden, zo schrijft Bloomberg. Bij de afdelingen die het goed doen zit de ‘strategic imperatives group’, die onder meer artificiële intelligentie, cloud computing en data analytics onderdak biedt. Daar rapporteert IBM inkomsten van 8 miljard dollar, 16 procent meer dan het jaar voordien.

Big Blue investeert stevig in artificiële intelligentie en lijkt een groot deel van zijn toekomst te bouwen op onder meer het ai-project Watson. De aandelenmarkt lijkt het hele zaakje nog niet echt te vertrouwen. IBM’s aandelen zakten met 3,7 procent na de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Data News zit volgende week op het World of Watson event en zal zich daar verdiepen in de plannen van IBM rond data, analytics en cognitive computing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content