IBM leent klanten 4 miljard dollar

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

IBM wil ervoor zorgen dat zijn klanten technologie en diensten blijven afnemen. Daarvoor maakt het 4 miljard dollar vrij.

IBM wil ervoor zorgen dat zijn klanten technologie en diensten blijven afnemen. Daarvoor maakt het 4 miljard dollar vrij.

IBM Global Financing biedt al sinds 1981 financieringsopties aan klanten. Het beheerde vorig jaar 36 miljard dollar aan activa. In 2011 leende de afdeling via zijn partners 1 miljard dollar aan kmo’s, waardoor (aldus IBM) 6800 bedrijven wereldwijd producten en diensten aanschaften in 12 maanden in plaats van een verwachte 18 maanden. Nu maakt de firma bekend dat het nog eens maar liefst 4 miljard dollar ineens vrijmaakt voor bedrijven die via een IBM-financieringsformule technologie en diensten willen afnemen. Voor de eerste 12 maanden biedt IBM onder meer ook interestloze leningen.

Doel is uiteraard om klanten te motiveren om in deze economisch barre tijden toch hun vinger van de knip te halen. “Bedrijven hebben het moeilijk in deze krappe kredietmarkt”, citeert het persagentschap Bloomberg Mark Hennesy, general manager voor IBM’s global business partners en midmarket. Hij beweert dat IBM vaak eenvoudigere en meer flexibele leningen biedt dan de banksector. De firma heeft daarvoor ook iPad-applicatie ontwikkeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content