IBM maakt software mobiel

Met een rist nieuwe producten brengt IBM zelfs mainframetoepassingen naar mobiele toestellen.

Met een rist nieuwe producten brengt IBM zelfs mainframetoepassingen naar mobiele toestellen.

‘Slimme’ mobiele telefoohns, pda’s, mobiele internet toestelletjes van allerlei aard… Vandaag zouden al meer dan een miljard personen gebruik maken van mobiele systemen om toegang te verkrijgen tot het internet, aldus IBM’s Institute for Business value, goed voor een toename met 191 procent sinds 2006.

Andere studies wijzen duidelijk op mobiele systemen als de geprefereerde toegangssystemen tot het internet in de ontwikkelende landen en bij jongeren. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat IBM’s research lab in India een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van nieuwe software in het mobiele domein.

Internet-toegang tot toepassingen

IBM biedt dan ook een rist nieuwe producten en diensten aan die bestaande toepassingen via systemen als Blackberry en iPhone, evenals toestellen onder Windows Mobile en Symbian, toegankelijk maken. Zo kunnen mobiele werknemers gebruik maken van toepassingen op System z mainframe en i Series (AS/400) toepassingen met behulp van ‘Rational Host Access Transformation Services’. Voorts helpt ‘Rational Business Developer’ bij de ontwikkeling van Web 2.0-type toepassingen in Enterprise Generation Language (EGL) (wel nog in ontwikkeling).

IBM’s producten voor mobiel gebruik omvatten voorts ook ‘Cognos 8 Go! Mobile’ voor een beveiligde toegang tot de gegevens van gebruikers, en Tivoli software voor het beheer van mobiele ‘business services’. Met behulp van WebSphere Business Monitor kunnen managers dan weer vanop hun Blackberry (en binnenkort ook iPhone) het verloop van de bedrijfsoperaties en -processen opvolgen.

IBM heeft tevens bestaande samenwerkingsverbanden met AT&T en Sprint Nextel uitgebreid met het oog op een vlottere toegang tot Notes e-mail vanaf een brede groep moebiele systemen, met behulp van de IBM Lotus Notes Traveller software.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content