IBM omarmt Solaris

IBM en Sun Microsystems tekenden een akkoord dat IBM tot een verdeler en reseller van het Solaris besturingssysteem maakt op x86 systemen.

IBM en Sun Microsystems tekenden een akkoord dat IBM tot een verdeler en reseller van het Solaris besturingssysteem maakt op x86 systemen.

Concreet zal IBM het Solaris OS aanbieden via zijn kanalen voor gebruik op geselecteerde x86-gesteunde IBM System x en BladeCenter servers, waarbij nauw zal worden samengewerkt met Sun inzake het testen, optimaliseren en certifiëren van deze systemen onder het OS. IBM zal ook helpen bij migraties naar Solaris. De ondersteuning zal nog door Sun worden geboden.IBM wijst erop dat het nu een bijzonder breed aanbod van besturingssystemen op zijn x86 platformen aanbiedt, in casu MS Windows Server, Linux for x86, AIX en Solaris. Met Solaris beschikken die x86 systemen standaard over faciliteiten als virtualisering, het geavanceerd ZFS filesystem, Dynamic Tracing voor een gebruiksoptimalisering etc. Sleutelproducten van IBM als Websphere, Lotus, EDB2, Rational en Tivoli zijn beschikbaar onder Solaris.Voor Sun is dit een eerste OEM-type overeenkomst met een Tier 1 x86 leverancier, nadat IBM eerder dit jaar Solaris al als optie aanbood en een non-OEM akkoord met HP inzake Solaris op Proliant systemen.Het akkoord slaat overigens uitdrukkelijk op x86 systemen en niet op de zwaardere Power-gesteunde IBM System p servers, waarvoor IBM nog steeds in eerste instantie het eigen AIX en Linux aanbiedt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content