IBM schrapt wereldwijd 3.900 banen

Arvind Krishna, CEO van IBM © Getty

Technologieconcern IBM gaat wereldwijd 3.900 banen schrappen, zo maakte het bedrijf woensdag bekend.

Het gaat om ongeveer 1,5 procent van het totale personeelsbestand. De reorganisatie kost het bedrijf ongeveer 300 miljoen dollar, omgerekend 275 miljoen euro. Andere technologiebedrijven zoals Google-moeder Alphabet, Meta, het moederbedrijf van Facebook, Amazon en Twitter, kondigden onlangs ook al ontslagrondes aan. Ook de Europese softwaregigant SAP maakt vandaag bekend dat er een reorganisatie met banenverlies aan komt. Daar gaat het om zo’n 2,5 procent van het personeelsbestand.

IBM publiceerde woensdag ook zijn resultaten over het vierde kwartaal. De omzet kwam uit op 16,7 miljard dollar (15,3 miljard euro), gelijkaardig aan de resultaten van vorig jaar. Dat was wel iets beter dan verwacht. De winst per aandeel kwam uit op 3,60 dollar, eveneens iets boven de verwachtingen van marktkenners.

IBM-CEO Arvind Krishna werkt eraan om de IT- en consultinggroep sterker af te stemmen op de cloud business. Vorig jaar stegen de inkomsten uit cloudaanbiedingen met elf procent tot 22,4 miljard dollar. Of de Belgische afdeling ook getroffen wordt door de reorganisatie is nog niet bekend.

Partner Content