IBM sluit miljardencontract met Dexia

De verkoop van DTS aan IBM is rond. Tegelijkertijd sluiten Dexia en IBM een contract over de uitbesteding van de ICT-infrastructuur aan IBM.

De verkoop van DTS aan IBM is rond. Tegelijkertijd sluiten Dexia en IBM een contract over de uitbesteding van de ICT-infrastructuur aan IBM.

Gelijk met de bekendmaking van de verkoop, sluiten de groep en IBM een outsourcingcontract van 1,3 miljard dollar voor ICT-diensten gedurende zeven jaar. Het gaat daarbij om Belfius Bank, Belfius Verzekeringen, International Wealth Insurers, Banque Internationale à Luxembourg, Dexia en Dexia Asset management.

“Na een lang en nauwkeurig selectieproces heeft Dexia gekozen voor een sterke partner om een nieuwe toekomst voor het bedrijf en zijn werknemers te garanderen”, zegt Karel De Boeck, CEO van de Dexia Groep. “Tegelijkertijd is deze overeenkomst opnieuw een belangrijke stap in de uitvoering van de geordende resolutie van de groep.”

De verkoop van DTS (Dexia Technology Services, de ICT-poot van de Dexia Groep) aan IBM stond al langer in de sterren geschreven. In juli bleek dat zowel Belgacom/Telindus, Accenture en Fujitsu afhaakten waardoor Big Blue de enige kandidaat was.

De naam DTS, ook bekend als ADTS of Associated Dexia Technology Services, verdwijnt. Het bedrijf bestond sinds 2006 maar wordt nu een IBM-onderneming en krijgt de naam Innovative Solutions for Finance mee of ISFF.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content