IBM versterkt zich in mobility

© Wikimedia Commons
Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

IBM doet een dubbele zet om zich te versterken op vlak van mobility.

IBM doet een dubbele zet om zich te versterken op vlak van mobility. Het kondigt de overname aan van het Israëlische Worklight aan en het stelt IBM Endpoint Manager voor.

IBM koopt Worklight naar eigen zeggen omdat de firma twee problemen rond mobiele technologie oplost. Ten eerste heeft het bedrijf een stuk software in huis waarmee bedrijven html5-apps kunnen ontwikkelen die op eender welk toestel en mobiel platform kunnen draaien. Ten tweede bezorgt de software die mobiele applicaties ook een beveiligde koppeling naar de achterliggende bedrijfssystemen.

Worklight wordt opgenomen in de IBM Software Group. Financiële details werden niet meegedeeld. De overname wordt in het tweede kwartaal afgerond.

Daarnaast kondigt IBM ‘Endpoint Manager for Mobile Devices’ aan, een oplossing die voortvloeit uit de overname van BigFix in 2010. Met die software kunnen gebruikers de apparaten die circuleren in hun bedrijfsomgeving – van servers tot pc’s tot smartphones en tablets – beter beheren. Daarmee speel IBM in op de trend naar de consumerization van IT en naar ‘BYOD’ (‘bring your own device’).

Met beide aankondigingen wil het bedrijf zich in de kijker plaatsen op vlak van mobility, een markt waarvan het zelf zegt dat IBM ‘één van de best bewaarde geheimen’ is. Naar eigen zeggen zou de top 20 van ’s werelds grootste telecombedrijven werken met IBM-technologie. Meer dan de helft van het mobiele telefonieverkeer zou via een IBM-chip verlopen. “Elke dag komen meer dan 1 miljard mobiele telefoniegebruikers in contact met IBM-software”, klinkt het nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content