IBM zoekt mobiele apps voor Watson

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

IBM start een wedstrijd voor mobiele apps met de cognitieve computing kracht van het Watson kennissysteem, aldus ceo Ginni Rometty in Barcelona.

Tijdens haar keynote op het hoogfeest van mobiele systemen, het Mobile World Congress in Barcelona, kondigde IBM ceo Ginni Rometty de ‘Watson Mobile Developer Challenge’ aan. Het doel is de ontwikkeling van mobiele apps, die hun voordeel doen met de mogelijkheden van Watson om natuurlijke taal te begrijpen, en snel grote hoeveelheden informatie door te nemen om antwoorden aan de gebruiker meer diepgang te geven.

In de komende drie maanden kunnen mobiele ontwikkelaars en ondernemers wereldwijd hun ideeën bespreken en prototypes ontwikkelen. Vervolgens zullen drie winnaars tot het Watson Ecosystem Program kunnen toetreden, en samenwerken met de IBM Interactive Experience advies groep om die prototypes uit te werken tot commercieel leefbare producten.

De wedstrijd maakt overigens deel uit van IBM’s MobileFirst strategie, die de introductie van mobiele technologieën en toepassingen in bedrijven beoogt. Voor IBM in het algemeen en Rometty in het bijzonder vormt ‘cognitive computing’ een hoeksteen voor de bedrijfsrresultaten in de komende jaren.

In het voorbije jaar publiceerde IBM al een white paper over hoe met behulp van IBM Worklight een prototype van een mobiele toepassing voor Watson werd gebouwd.

IBM meldt dat ondertussen al meer dan 1.500 personen en organisaties zich hebben aangediend.

Partner Content