Ict-bedrijven middenmoters in reputatielijst

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Ict-bedrijven duiken dan wel hier en daar op in de nieuwe wereldwijde lijst van het Reputation Institute, echt allesoverheersend zijn ze niet.

Ict-bedrijven duiken dan wel hier en daar op in de nieuwe wereldwijde lijst van het Reputation Institute, echt allesoverheersend zijn ze niet.

Nummer 1 op de lijst is het Italiaanse Ferrero, producent van onder andere Nutella en Tic-Tac. . Op de tweede plaats volgt de Zweedse meubelgigant Ikea. Het Amerikaanse Johnson & Johnson sluit de top drie af. Delhaize is het enige Belgische bedrijf in de top 200 en bezet de 57ste plaats.

De score in de lijst wordt gemeten op basis van een gemiddelde van de scores in vier indicatoren: vertrouwen, waardering, bewondering en goed gevoel. De punten worden gegeven door een representatief staal van tenminste 100 mensen uit het thuisland van het bedrijf. Het onderzoek werd in de eerste maanden van 2009 gevoerd in 32 landen.

De ict-namen zijn wel aanwezig, maar bevolken geenszins de absolute topposities. Gamesfabrikant Nintendo is de uitzondering met een zesde plaats en een score van 81.63. Hoewel Tata een 11de plaats bezet, is het Indiase conglomeraat veel te breed om een ict-bedrijf genoemd te worden. Het is wachten tot de 23ste positie voor Google opduikt met een score van 78.80. Microsoft volgt zijn concurrent op de voet op plaats 30 met 78.05.

Infosys is het eerste echte ict-dienstenbedrijf op de 39ste plaats. Sharp (41), Nokia (45) en LG staan (51) dicht bij elkaar. Apple volgt verrassend pas op plaats 52 met een score van 76.15.

Andere ict-namen in de lijst zijn onder meer Amazon.com (55), Texas Instruments (73), HP (76), Xerox (88), Cisco (98), IBM (104 en Dell (106).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content