Ict-dienst van NMBS-Groep neemt intrek in Ring Station

De ict-diensten van de NMBS-Groep hebben officieel hun intrek genomen in het bedrijvenpark Ring Station Campus in Anderlecht.

De ict-diensten van de NMBS-Groep hebben officieel hun intrek genomen in het bedrijvenpark Ring Station Campus in Anderlecht.

Ring Station Campus is een vernieuwde bedrijvencampus in de Tweestationsstraat, in de buurt van het Brusselse Zuidstation en vlakbij de Frankrijkstraat, waar de meeste directiegebouwen en de belangrijkste klanten binnen de NMBS-Groep (NMBS-Holding, Infrabel en NMBS) hun vaste stek hebben. Op termijn moet het de werkzetel worden van zowat 1.200 medewerkers.

Eind 2007 namen al 280 medewerkers hun intrek in een van de vleugels van het gebouw. Op 1 juli verhuizen nog eens 620 personeelsleden en eind 2008 komen er daar nog 300 collega’s bij. Ook de hele ict-directie verhuist binnenkort van het Atrium-gebouw, aan de Hallepoort in Brussel, naar het Ring Station.

De projectontwikkelaar is ViRIX en de architectuur werd getekend door het Antwerpse bureau ELD Partnership, dat er onder meer voor koos om de industriële gevels in ere te herstellen. Volgens de NMBS is de renovatie van het industrieel gebouw dan ook een mooi voorbeeld van duurzame bedrijfsvoering. “En daar komt nog eens bij dat dit deel van Anderlecht een dergelijke investering goed kan gebruiken”, klinkt het.

B-Cargo en Philips Belgium zijn door de verhuis directe buren geworden van de ict-dienst van de NMBS-Groep. De totale investering van de renovatie bedraagt ongeveer 35 miljoen euro.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content