ICT-dienstenbedrijven blijven gespaard van vakbondsacties

© Belga

Tientallen technologiebedrijven liggen vandaag plan door de stakingsdag. Hoewel grote productiebedrijven vandaag met problemen kampen, hebben ICT-dienstverleners minder last van de stakingsdag zegt Agoria.

Vrolijk is de technologiefederatie niet over de dertiende actiedag sinds het aantreden van de regering Michel. “Meer nog dan het vandaag geleden productieverlies, wordt het imago van ons land als investeringslocatie bedreigd,” zegt Marc Lambotte, ceo van Agoria, in een persbericht.

Volgens Agoria worden vooral de grootste productiebedrijven getroffen. Al blijven kmo’s en ict-dienstenbedrijven vandaag gespaard. “Doorgaans tellen grote productiebedrijven veel arbeiders en zij worden gemobiliseerd door de vakbonden. Bij ict-dienstenbedrijven is dat een pak minder het geval”, legt Agoria-woordvoerder René Konings uit aan Data News.

Lambotte waarschuwt dat grote multinationals momenteel beslissen over bijkomende investeringen en dat stakingsdagen als vandaag daar geen goed aan doen. ” Waarom maken we het de mensen die jobs naar ons land willen halen moeilijk?”, klinkt het.

Tot slot wijst Lambotte er op dat de staking niet breed wordt gedragen. “De meeste werknemers in dit land werken wel degelijk. Het is een minderheid, aangeslotenen van de bond, die vandaag grote bedrijven stilligt, mensen blokkeert en onze economie beschadigt. Hebben de bonden de mening gevraagd aan al die mensen die vandaag niet kunnen werken of niet op hun werk raken?”, aldus de ceo van Agoria.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content