ICT-fietsers verzamelen voor Close the Gap

De derde editie van Bike to Close the Gap bleek alweer een schot in de roos met maar liefst 276 deelnemers: goed voor een opbrengst van 70.500 euro.

Bike to Close the Gap is een sportief evenement waarbij de kleine Belgische ict-wereld kilometers fietst om de digitale kloof te helpen overbruggen. Deze editie bracht 70.500 euro in het laatje !

Voor wie Close The Gap nog niet zou kennen: het gaat om een non-profitorganisatie die tot doel heeft om de digitale kloof te overbruggen. Het doet dat onder meer door reeds gebruikte, maar nog steeds kwaliteitsvolle computers in te zetten in projecten in onder meer Oost-Afrikaanse scholen en ziekenhuizen. Het zijn Europese bedrijven die de computers aan de ngo schenken. Sinds de oprichting in 2003, zijn al zo’n 300.000 computers gedoneerd voor projecten in Sub-Saharisch Afrika, Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika, maar ook voor programma’s rond werkgelegenhed in Europa.

Samen met DNS Belgium organiseerde de vereniging enkele dagen geleden de derde editie van Bike to Close the Gap. 276 fietsers die werken bij informaticibedrijven bliezen verzamelen voor dit sportieve evenement waarbij ze zich lieten sponsoren door hun werkgever. Ook Data News verbond zijn naam aan dit evenement. Het doel was om zo vaak mogelijk de Paterberg in de Vlaamse Ardennen te beklimmen: een mythische helling uit de Ronde van Vlaanderen met een gemiddeld stijgingspercentage van 13,7%. In totaal klokten de 276 deelnemers (tegenover 208 vorig jaar) af op 4.291 beklimmingen, met aan kop cyclo-crosser Bart Aernouts en Joyce Vanderbeken, Belgisch kampioene in cyclo-cross in 2009 en 2010, en vice-kampioene in 2012.

Samen slaagden ze er in om 70.500 euro in te zamelen (tegenover 55.000 euro vorig jaar): een bedrag dat integraal gaat naar het project PC Solidarity. Dat project ondersteunt ongeveer 100 Belgische organisaties die actief zijn op het gebied van de professionele integratie van achtergestelde groepen.

Meer informatie én alle resultaten vindt u op http://www.biketoclosethegap.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content