ICT-Praktijkdag lokt bijna duizend leerkrachten

. © BELGA

Zo’n negenhonderd leerkrachten en coördinatoren krijgen vandaag in Leuven sessies over ICT in het onderwijs.

De ICT-Praktijkdag bestaat sinds 2001 en is intussen aan zijn 26e editie toe. Die brengt meer dan duizend mensen op de been. “We hebben zo’n negenhonderd inschrijvingen van leerkrachten en ICT-coördinatoren, aangevuld met tachtig lesgevers en een aantal standhouders. In totaal verwachten we vandaag 1.050 mensen,” zegt organisator Hans De Four.

“We zien vooral leerkrachten die ICT in de klas gebruiken, met soms meer technische mensen die ook met servers bezig zijn, maar de insteek is vooral pedagogisch,” zegt De Four, die het event samen met een veertigtal vrijwilligers opzet. “Iedereen kan kiezen uit twee sessies van 2,5 uur waar ze hands-on ervaring krijgen. Zo hebben we voor het event zo’n achthonderd pc’s en tablets klaargezet.”

Het event zelf, dat deze keer doorgaat aan de UC Leuven-Limburg (KHLeuven) is een privé-initiatief. De Four organiseerde de beurs aanvankelijk toen hij zelf bij Microsoft werkte als educatief adviseur. Vandaag gebeurt dat met een aantal vrijwilligers. De eerstvolgende editie gaat door op 18 mei in de PXL Hasselt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content