ICT Spring haalt ruim 2.300 bezoekers

© /
Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Op het Luxemburgse ‘ICT Spring’ event waren bijna 90 start-ups present.

In haar tweede editie haalde het Luxemburgse ‘ICT Spring’ event meer dan 2.300 bezoekers. Er waren bijna 90 start-ups present.

Het tweedaagse event ‘ICT Spring’, dat georganiseerd wordt door de Farvest-groep, was dus een behoorlijk succes. Het legde dit jaar de nadruk op start-ups. Die mochten gedurende één dag gratis op de expositie staan. Daarbij ook de Gentse bedrijven Outertought (content management) en Zentrick (streaming video).

Keynote spreker was Bernard Liautaud, de oprichter van Business Objects (nu SAP). Hij benadrukte het belang voor start-ups om wereldwijd aanwezig te zijn, waaronder in Silicon Valley. Volgens Liautaud moeten “start-ups ook binnen de 5 jaar voor een beursgang gaan”.

In een debat over de vraag of we opnieuw in een ’techbubbel’ terechtkomen, bleek toch nog eens dat slechts één op de 10 start-ups ook een succes wordt. De paneldeelnemers waren het eens dat we niet meteen op een ’techbubbel’ afstevenen, maar wezen er wel op dat een dergelijke fase niet noodzakelijk een slechte zaak is omdat er dan veel geld vrijkomt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content